ГоловнаПолітика

Рада ввела штрафи за незаконне використання символів Нацполіції

Кодекс про адміністративні правопорушення доповнено новою статтею під номером 184-3.

Рада ввела штрафи за незаконне використання символів Нацполіції
Фото: npu.gov.ua

Верховна Рада ввела штраф до 85 тис. гривень за незаконне використання найменування та символіки Національної поліції України.

За прийняття в цілому законопроекту №7474 проголосували 233 депутати при мінімально необхідних 226.

Кодекс про адміністративні правопорушення доповнено новою статтею під номером 184-3.

Відзначається, що незаконне використання фізичною особою ознак приналежності до Нацполіції або незаконне використання на транспортному засобі найменування Нацполіції, в тому числі іноземною мовою, буде каратися штрафом від 1 до 2 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17-34 тис. гривень).

Відзначається, що незаконне використання органами державної влади, органами місцевого самоврядування, юридичними особами та фізичними особами-підприємцями, а також громадськими об'єднаннями найменування та символіки Нацполіції на одязі, будівлях, бланках документів карається штрафом від 2 до 3 тис. мінімумів (34- 51 тис. гривень).

Вищевказані дії, вчинені повторно протягом року, будуть каратися штрафом від 51 до 68 тис. гривень для фізосіб і від 68 до 85 тис. гривень - для посадових осіб і фізосіб-підприємців.

Ознаками належності до поліції є символіка поліції, уніформа поліцейських, спеціальні звання, відомчі нагороди, спеціальний жетон і службове посвідчення поліцейського.

Нагадаємо, в квітні в Києві затримали грабіжників, які нападали на іноземців під виглядом поліцейських. Вони погрожували іноземцям кримінальною відповідальністю і вимагали гроші.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram