ГоловнаПолітика

Профільний комітет у середу розгляне подання на Дунаєва

Дата розгляду подань на Вілкула і Колєснікова ще не визначена.

Профільний комітет у середу розгляне подання на Дунаєва
Сергей Дунаев
Фото: Оппозиционный блок

Комітет Верховної Ради з питань регламенту і депутатської етики 3 жовтня розгляне подання генерального прокурора Юрія Луценка про зняття депутатської недоторканності з депутата Сергія Дунаєва.

Про це в коментарі LB.ua заявив заступник голови комітету, член фракції БПП Володимир Арешонков.

"За моєю інформацією, завтра о 15:00 ми на засіданні нашого комітету розглянемо подання генпрокурора Юрія Луценка про позбавлення депутатської недоторканності нардепа Сергія Дунаєва", - заявив він.

Поки що невідомо, коли будуть розглядати ще два подання генпрокурора - на депутатів Олександра Вілкула та Дмитра Колєснікова.

Нагадаємо, в травні 2018 року генеральний прокурор Юрій Луценко підписав подання на зняття недоторканності з нардепа Дунаєва. Йому інкримінували ст. 366-1ККУ - внесення недостовірних даних у декларацію.

Як встановили слідчі, Дунаєв у своїй декларації за 2015 рік вказав недостовірні дані. Йдеться про низку компаній, кінцевим власником яких є народний депутат. Слідство вважає, що так Дунаєв приховав понад 150 млн гривень, які є часткою в статутному капіталі цих компаній.

Регламентний комітет тоді відмовився розглядати подання, мотивуючи своє рішення процедурними моментами.

У вересні Луценко направив у Раду повторне подання на Дунаєва.

Сергій Дунаєв - член депутатської фракції "Опозиційний блок", входить у комітет Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції. Обирався депутатом Лисичанської міськради від Партії регіонів. З 2009 по 2012 рік обіймав посаду мера Лисичанська.

У 2014 році Дунаєв разом з Олександром Єфремовим брав участь у сепаратистському мітингу в Луганську, після якого облрада прийняла незаконне рішення про проведення так званого "референдуму".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram