ГоловнаПолітика

Олланд про Мінські переговори: Путін намагався погрожувати, але Порошенко відповідав гідно

"Путін відчував наше терпіння, удаючи, що не має зв'язку з лідерами сепаратистів".

Олланд про Мінські переговори: Путін намагався погрожувати, але Порошенко відповідав гідно
Фото: Прямий

Колишній президент Франції Франсуа Олланд підтвердив, що під час Мінських переговорів у 2015 році президент Російської Федерації Володимир Путін намагався тиснути і погрожувати Петрові Порошенку. За його словами, український лідер гідно і твердо відстоював свої позиції.

Про це Олланд розповів в інтерв'ю "Прямому".

"Ви знаєте, в цій книзі я не настільки прагнув відкривати якісь секрети чи таємниці тих чи інших питань. Я спробував змалювати загальну атмосферу, яка панувала на тих зустрічах і переговорах. Я хотів зобразити спроби з боку президента Путіна вчинити певний тиск і вдатися до певних погроз. Однак український президент Петро Порошенко тримався дуже гідно і твердо відстоював свої позиції. Ми, зі свого боку, з пані Меркель намагалися зробити все належне, щоб дійти згоди про припинення вогню і знайти вихід з цієї складної ситуації", - розповів Олланд.

"Насправді все тривало дуже довго, і тут немає перебільшень, коли я розповідаю, що з самого ранку президент Путін ще більше випробовував наше терпіння, коли змусив довго чекати, вдаючи, що він нібито не має зв'язку з лідерами сепаратистів. Але, втім, йому таки вдалося знайти з ними певної згоди", - додав він.

Нагадаємо, влітку 2018 року Франсуа Олланд розповів у мемуарах про те, як узгоджували і підписували Мінські угоди у 2014-2015 роках.

У книзі він повідомив, що "російський президент одного разу так рознервувався, що почав погрожувати остаточно розчавити військо свого візаві".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram