ГоловнаПолітика

Підозрюваного у держзраді полковника Без'язикова суд залишив під арештом

Без'язиков проведе під вартою ще два місяці - до 28 листопада цього року.

Підозрюваного у держзраді полковника Без'язикова суд залишив під арештом
Фото: Сергей Нужненко

Суд залишив під вартою ще на два місяці підозрюваного у держзраді полковника Івана Без'язикова, повідомляє Громадське.

Без'язиков проведе під вартою ще два місяці - до 28 листопада цього року.

На засіданні 1 жовтня суд не встиг розпочати допит свідків, тому що протягом всього засідання розглядав питання продовження запобіжного заходу.

На думку прокурора, тільки утримання під вартою може запобігти ухиленню Без'язикова від судового слідства і його тиску на свідків.

Прокурор стверджував, що Без'язиков не планував повертатися на контрольовану частина України з території так званої "ДНР" і робив все можливе для того, щоб перевезти туди свою сім'ю.

Сам Без'язиков назвав це твердження відвертою брехнею і заявив про намір притягнути прокурора до відповідальності.

На думку адвоката Без'язикова, для подальшого утримання його підзахисного під вартою немає підстав, і таке рішення було б грубим порушенням національного законодавства та Європейської Конвенції з прав людини.

Наступне засідання у справі Без'язикова відбудеться 24 Жовтня.

Без'язиков потрапив у полон 16 серпня 2014 року у Степанівці Донецької області. За його словами, туди він поїхав за тілами загиблих. Військового звільнили з полону 5 липня 2016 року в результаті спецоперації СБУ. 14 грудня Без'язиков був заарештований без визначення розміру застави. На суді він заявив, що брав участь в інсценуванні бойовиків, оскільки побоювався за своє життя.

Без'язикову пред'явлено підозру в держзраді (ч. 1 ст. 111 ККУ), а також в участі у терористичній організації "ДНР" (ч. 1 ст. 258-3 ККУ).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram