ГоловнаПолітика

Кремль мріє про ліквідацію "Нафтогазу", тому що формально нікому буде платити, - Герасимов

Голова фракції БПП прокоментував заяву Тимошенко.

Кремль мріє про ліквідацію "Нафтогазу", тому що формально нікому буде платити, - Герасимов
Фото: solydarnist.org

Російський Кремль мріє про ліквідацію ПАТ "Нафтогаз", щоб не платити Україні компенсацію в розмірі 4,6 млрд доларів. Цю ідею російська влада просуває в Україні через лідера "Батьківщини" Юлію Тимошенко. Про це під час засідання погоджувальної ради 1 жовтня заявив голова фракції БПП Артур Герасимов.

"Гібридна війна йде не тільки на фронті чи в дипломатичній сфері. Усередині нашої країни активно, на жаль, просуваються ідеї ослаблення країни і допомоги агресору. Нещодавно неголосування Юлії Володимирівни Тимошенко за визнання Росії країною-агресором отримало продовження. Напередодні ця політик заявила, що ліквідує "Нафтогаз", якщо очолить країну", - підкреслив Герасимов.

Він нагадав, що саме "Нафтогаз" виграв Стокгольмський арбітраж проти "Газпрому".

"Ми виграли 4,6 млрд доларів, які російський "Газпром" хотів забрати в України на підставі печальних газових контрактів 2009 року. "Газпром" спробував відхилити це рішення через іноземні суди. Звичайно, не вдалося. Тому знаєте, було цікаво, де росіяни зроблять наступний крок. І ось ми почули заяву Юлії Тимошенко. Зрозуміло, що Кремль мріє про ліквідацію "Нафтогазу", тому що формально нікому буде платити", - зазначив депутат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram