ГоловнаПолітика

На Слобожанському ярмарку представлені 2,5 тисячі видів товарів від 700 підприємств, - Світлична

Аграрії та підприємства галузі переробки зібралися на ярмарок з усіх районів Харківщини.

На Слобожанському ярмарку представлені 2,5 тисячі видів товарів від 700 підприємств, - Світлична

На Великому Слобожанському ярмарку, який відкрила сьогодні голова Харківської області Юлія Світлична, представили 2,5 тисячі товарів понад 700 вітчизняних виробників сільгосппродукції, повідомляє сайт ХОДА.

Аграрії та підприємства галузі переробки зібралися на ярмарок з усіх районів Харківщини та сусідніх областей, при цьому продукцію тут можна було придбати за цінами нижче ринкових.

Юлія Світлична подякувала учасникам ярмарку, яка проводиться вже в 16-й раз, наголосивши, що на ній традиційно аграрії підводять символічні підсумки збору врожаю.

«Сьогодні ми з вами підводимо символічні підсумки збору врожаю. Гарний настрій, яскраві експозиції, велика кількість людей, які сьогодні прибули з добром на Слобожанщину. Впевнена, що разом, об'єднуючи зусилля, ми зможемо зробити нашу Слобожанщину сильним, міцним, краєм, що розвиваються», - сказала керівник області.

Великий Слобожанський ярмарок разом з головою регіону відвідали і учасники ювілейного 10-го Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи», що зібрав в Харкові понад 600 представників ділових, дипломатичних та наукових кіл з 35 країн світу, в тому числі 18 делегацій прибули на чолі з Надзвичайними і Повноважними послами.

Так, Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні Роман Ващук один з багатьох дипломатів, який, після завершення роботи Міжнародного економічного форуму, вирішив особисто відвідати ярмарок, висловив глибоку зацікавленість в регіоні міжнародними партнерами.

«Я від імені всіх міжнародних учасників ярмарки хочу передати вам привіт і запевнення про нашу зацікавленість в Харківщині: Харківщині аграрній, Харківщині промисловій, Харківщині туристичній», - сказав пан посол, звертаючись до учасників ярмарку.

Роман Ващук також зазначив, що Канада особливо зацікавлена в промисловому потенціалі Харківської області і надалі планує розширити співробітництво з низки напрямків.

«#EconomicForum2018. 700 підприємств 2500 видів продукції, доступні ціни, багато гостей, яскраві експозиції, конкурси, творчість, розваги та гарний настрій. Все це - Великий Слобожанський ярмарок!», - записала на своїй сторінці в соціальній мережі Юлія Світлична, супроводивши її яскравими фотографіями, які передають атмосферу заходу.

Нагадаємо, що за підсумками нинішнього Х Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи» було підписано низку договорів і меморандумів про розширення співпраці на загальну суму в 6 млрд. грн, а також залучено в економіку Слобожанщини близько 250 млн. дол. зовнішніх інвестицій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram