ГоловнаПолітика

Петиція із закликом закрити канали "112 Україна" і NewsOne набрала 25 тис. підписів

Телеканали обвинувачують в антиукраїнській діяльності.

Петиція із закликом закрити канали "112 Україна" і NewsOne набрала 25 тис. підписів
Фото: newsfiber.com

Петиція з вимогою припинити антиукраїнську діяльність телеканалів "112 Україна" і NewsOne набрала 25 тисяч підписів, необхідних для розгляду.

Відповідну петицію оприлюднили на сайті Верховної Ради України минулого тижня.

Станом на вечір 29 вересня петиція набрала необхідну кількість підписів - 25 239 користувачів підтримали петицію.

У документі, опублікованому на сайті парламенту 20 вересня, телеканали "112 Україна" і NewsOne названо "інформаційними активами Кремля в Україні", які "активно транслюють інформаційну політику "руского міра" в Україні і перебувають під управлінням кума Путіна Медведчука та регіонала Мураєва, який виступає проти декомунізації і називав Олега Сенцова терористом".

Також йдеться про те, що телеканал "112 Україна" порушує ліцензійні умови і має попередження від Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

"У зв'язку з цим вимагаємо вжити всіх необхідних заходів у межах повноважень та у рамках чинного законодавства, щоб у найкоротші терміни припинити ліцензійну діяльність телеканалів "112 Україна" і NewsOne", - наголошено в петиції.

Нагадаємо, 7 червня в ефірі каналу "112 Україна" народний депутат Євген Мураєв вжив щодо засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова слово "терорист", сказавши, що режисера "можна по-різному сприймати" і що "людина готувала підпали і вибухи". ГПУ порушила справу на Мураєва за статтею "державна зрада".

20 вересня повідомляли, що Національна рада з питань телебачення і радіомовлення позапланово перевірить телеканал NewsOne на предмет поширення мови ворожнечі.

29 серпня Нацрада оголосила попередження NewsOne за пропаганду органів держави-агресора.

Раніше того ж дня екс-заступник голови Адміністрації Президента України Андрій Портнов заявив, що телеканал NewsOne перейшов в його управління. За словами Портнова, власник 100% статутного фонду компанії Володимир Мураєв (очевидно, батько народного депутата Євгена Мураєва, - ред.) передав йому телеканал в управління терміном на три роки.

11 вересня Генпрокуратура доручила СБУ перевірити ведучого "112 Україна" Жарких. До роботи на "112 Україна" Жарких працював ведучим на телеканалах сепаратистів на Донбасі. З вересня 2006 року до серпня 2007 року він був керівником прес-служби Партії регіонів, а потім в.о. головного редактора газети "Хрещатик".

Нагадаємо, новий власник телеканалу "112 Україна" Едуард Катц є підставною особою, яка діє в інтересах українського політика Віктора Медведчука, близького до Кремля.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram