ГоловнаПолітика

Порошенко прокоментував паспортний скандал з Угорщиною

"Ми поважаємо суверенітет інших країн і вимагаємо такої ж поваги до України".

Порошенко прокоментував паспортний скандал з Угорщиною
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко прокоментував роздачу паспортів в угорському консульстві. Голова держави заявив, що захищатиме інтереси українських громадян незалежно від їхнього місцезнаходження і вимагає поваги до суверенітету України з боку інших держав.

Про це президент заявив під час робочої поїздки в Харківську область.

"Моя позиція як Президента - я буду захищати українських громадян, де вони не були б - на сході, на заході... Захищаючи українських громадян, я захищаю суверенітет нашої держави. Також як ми шануємо і поважаємо суверенітет інших держав, ми вимагаємо такої ж поваги до України", - цитує слова голови держави його прес-служба.

Також Порошенко підкреслив, що із заявою про видачу паспортів Угорщини раніше виступило Міністерство закордонних справ, і він повністю поділяє позицію відомства.

Нагадаємо, 19 вересня з'явилося відео, як жителям Закарпаття роздають угорські паспорти в приміщенні консульства Угорщини. Під час цього громадяни України вголос присягають на вірність Угорщині, а потім їх пригощають келихом шампанського на честь отримання другого громадянства. Також українцям дають інструкції не повідомляти про отримання документів українській владі.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін пригрозив вислати угорського консула, якщо відео виявиться не фейковим.

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто заявив, що відеоролик з роздачею українцям угорських паспортів, записаний прихованою камерою в генеральному консульстві Угорщини в Берегові, був використаний в українській виборчій кампанії з метою зіграти на антиугорських настроях у суспільстві.

За словами Сійярто, все, що відбувається на відео, є законним і відповідає міжнародним нормам.

СБУ почала розслідувати видачу угорських паспортів на Закарпатті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram