ГоловнаПолітика

Терорист Ходаковський підтвердив справжність розмови про скидання Захарченка, - СБУ

"Пильним потрібно бути, коли обговорюєш плани змови, і у стін є вуха".

Терорист Ходаковський підтвердив справжність розмови про скидання Захарченка, - СБУ
Александр Ходаковский

Терорист "ДНР" Олександр Ходаковський підтвердив автентичність плівок Служби безпеки України, з яких випливає, що радник нинішнього ватажка "ДНР" Дениса Пушиліна домовлявся з кимось скинути Олександра Захарченка.

Про це йдеться в повідомленні на сторінці СБУ у фейсбуці.

На підтвердження СБУ подає пост Ходаковського в одній із соцмереж.

"Ми так і не навчилися зберігати секрети. Відрубали всі комунікації з Україною, а вони все одно знімають інформацію з наших каналів зв'язку. Шукаємо шпигунів, а вони все одно обкладають нас агентурою... Пан Лаврентьєв аж до Туреччини махнув, щоб обговорити пікантні плани ще в червні вже на вересень і там не уникнув витоку, чим поставив усіх в дуже незручне становище. Пильним потрібно бути, коли обговорюєш плани змови, і у стін є вуха", - написав терорист.

Нагадаємо, 27 вересня Служба безпеки України опублікувала запис розмови, з якої випливає, що радник нинішнього ватажка "ДНР" Дениса Пушиліна домовлявся з кимось про повалення Олександра Захарченка. Як стверджує спецслужба, помічник Пушиліна Олександр Лаврентьєв спілкується з двома невстановленими особами в одному з ресторанів турецької Анталії.

Під час бесіди він, зокрема, говорить про можливість "стабілізувати ситуацію", якщо більш адекватна людина замінить Захарченка в Донецьку, як це сталося в Луганську, де восени 2017 року замість Ігоря Плотницького поставили Леоніда Пасічника.

"Ваша ідея зрозуміла. Ви прибираєте Захара, ставите Пушиліна, зливаєте Ташкента з цим, як його, Козаковим, втихомирюєте їхні потішні батальйони, міняєте уряд", - говорить йому у відповідь один зі співрозмовників.

Нагадаємо, що Олександр Захарченко отримав смертельне поранення під час вибуху в кафе "Сепар" у центрі Донецька ввечері 31 серпня. Він очолював російську окупаційну адміністрацію в Донецькій області з 2014 року.

Після цього його обов'язки кілька днів виконував Дмитро Трапезников, а 7 вересня російську окупаційну адміністрацію в Донецьку очолив Денис Пушилін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram