ГоловнаПолітика

"У мене немає і не може бути бізнесу в Росії", - Порошенко

Липецьку фабрику, за його словами, менеджмент "Рошен" закрив.

"У мене немає і не може бути бізнесу в Росії", - Порошенко
Фото: president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко заявив, що не володіє бізнесом в Росії. Про це він сказав під час виступу на відкритті Х Міжнародного економічного форуму в Харкові, йдеться на сайті Президента.

"У мене був бізнес в Росії до війни. Але війна все змінила. І тепер я хочу, щоб всі почули - у Порошенка в Росії бізнесу немає і бути не може. Ні аграрного, ні патокового, ніякого іншого", - заявив Президент.

"Після анексії Криму Росія конфіскувала у мене Севастопольський морський завод. Де-факто його у мене немає, але окупантам дарувати його ніхто не збирається. Я щоразу маніфестую це, вносячи його в свою електронну декларацію, яку відповідно до Закону я заповнюю щорічно", - наголосив Глава держави.

Порошенко також заявив, що Липецька кондитерська фабрика, яка розташована в Росії і належить корпорації "Рошен", зараз закрита і відкривати її не планують.

"За наказом Путіна як актив вона з перших днів агресії була заарештована. Для чого? Щоб її не можна було ні продати, ні передати. Це - технологія. Він навмисно блокував її продаж, щоб дати українській опозиції підстави звинувачувати мене в наявності Липецької фабрики. Тому менеджмент "Рошен" ухвалив соломонове рішення: просто взяв і закрив підприємство. І хто бажає, може поїхати в Липецьк і перевірити - замки на воротах, тисячі людей звільнені і виробництво зупинено. Стоїть і не буде запущений", - розповів Порошенко.

"А що стосується "Рошен", то ще в 2016 році я передав його в довірчу власність "Ротшильду". І сотні мільйонів на рік "Рошен" перераховує на підтримку української армії", - додав Порошенко.

Президент також підтвердив намір продати суднобудівний завод "Кузня на Рибальському" вітчизняному покупцеві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram