ГоловнаПолітика

Харківський фотокор отримав три роки умовно за "позитивне висвітлення" діяльності бойовиків "ЛНР"

Матеріали були підготовлені на замовлення харківського та московського видань.

Харківський фотокор отримав три роки умовно за "позитивне висвітлення" діяльності бойовиків "ЛНР"
Фото: Depositphotos/AndreyPopov

Московський районний суд Харкова виніс вирок місцевому фотокореспонденту за "позитивне висвітлення" в своїх журналістських матеріалах діяльності бойовиків підтримуваного Росією угруповання "ЛНР".

Журналіст засуджений до трьох років позбавлення волі умовно. Під час засідання суду обвинувачений визнав свою провину, йдеться в рішенні суду.

"Визнати винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 110 КК України, та призначити узгоджене сторонами покарання у вигляді позбавлення волі строком на 3 (три) роки. Відповідно до ст. 75 КК України засудженого звільнити від відбування призначеного за цим вироком покарання з випробувальним терміном на 2 (два) роки", - йдеться в документі.

За даними слідства, обвинувачений "маючи на меті вчинення дій з метою зміни меж території України або державного кордону України" в 2014 і 2015 роках перебував в Луганську і на території області. Там чоловік на замовлення харківського (Press-post (Press-post.net) і московського ("Вільна преса" (svpressa.ru) видань створив фоторепортажі, які були спрямовані "на позитивне висвітлення діяльності учасників" угруповання "ЛНР" і осіб, які сприяли становленню "народної республіки". Крім того репортажі були спрямовані на "підтримку ідеї зміни меж території або державного кордону України".

Пізніше на зазначених інтернет-ресурсах чоловік розмістив свої репортажі і кілька статей, в яких описувалися "позитивність досягнень" бойовиків "ЛНР" і "успіхи учасників зазначеного незаконного формування в бойових діях проти підрозділів збройних формувань України.

У рішенні суду зазначено, що між прокурором і фотокореспондентом укладено угоду про визнання винуватості.

Раніше повідомлялося, що суд залишив під домашнім арештом підозрюваного в зраді житомирського журналіста.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram