ГоловнаПолітика

Підозрюваного в державній зраді житомирського журналіста залишили під домашнім арештом

Суд продовжив запобіжний захід Муравицькому до 26 листопада.

Підозрюваного в державній зраді житомирського журналіста залишили під домашнім арештом
Фото: Громадське

Корольовський районний суд міста Житомира продовжив підозрюваному в державній зраді житомирському журналісту Василю Муравицькому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту до 26 листопада.

Відповідну постанову зачитала головуюча на засіданні суддя Ніна Янчук, повідомляє Укрінформ.

«Суд постановив продовжити запобіжний захід Муравицькому Василю Олександровичу у вигляді домашнього арешту з забороною цілодобово залишати місце свого проживання. Термін дії обов'язків щодо обвинуваченого визначити тривалістю в 60 днів, тобто до 26 листопада 2018 року включно», - йдеться в постанові суду.

Суд відхилив усі подані клопотання прокурора і адвокатів Муравицького. Зокрема, прокурор Вадим Левченко подав клопотання про зміну запобіжного заходу на перебування під вартою без права внесення застави. У той же час троє захисників підсудного запропонували м'якші заходи - особисте зобов'язання, взяття на поруки і арешт в нічний час доби.

Засідання суду тривало з перервою. Під час першої частини прокурор подав аудіозаписи телефонних розмов, де, за його словами, звучить голос Муравицького і обговорюють теми написання публікацій та дзвінок в колл-центр «Ощадбанку Росії» і листи з електронної пошти обвинуваченого з зазначеними розмірами оплати й посиланнями на опубліковані статті. Суд прийняв всі докази до розгляду і дасть їм оцінку в результаті розгляду.

Раніше, після оголошення технічної перерви в роботі засідання, в залі виникла бійка між молодими чоловіками, на одязі яких було маркування С14, і адвокатом Муравицького Андрієм Гожим. Після перерви захисник не повернувся на розгляд справи, оскільки, за словами інших адвокатів, був госпіталізований.

Корольовський районний суд направив повідомлення в Житомирський відділу поліції з забезпечення порядку під час розгляду кримінального провадження. Наступне судове засідання заплановане 24 жовтня, 16 листопада або 12 грудня.

Нагадаємо, 2 серпня 2017 року співробітники СБУ оголосили про підозру в державній зраді житомирському журналісту-блогеру, який поширював антиукраїнські матеріали.

Співробітники спецслужби провели у нього вдома обшук, під час якого виявили комп'ютерну техніку з доказами листування з російськими кураторами.

3 серпня суд заарештував Муравицького без права застави.

За чинним законодавством Муравицькому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram