ГоловнаПолітика

Суд дозволив Насірову зняти електронний браслет

Процесуальні обов'язки на час судового розгляду залишаються чинними.

Суд дозволив Насірову зняти електронний браслет
Фото: Макс Требухов

Шевченківський районний суд Києва продовжив процесуальні обов'язки в рамках заходу колишньому голові Державної фіскальної служби України Роману Насірову, проте не продовжив обов'язки в частині носіння електронного засобу контролю.

Про це повідомив прокурор САП Роман Сімків, пише УНН.

"Сьогодні відбулося засідання у справі Насірова. Суд продовжив обов'язки щодо Насірова, але відмовив у частині носіння браслета", - сказав він.

Прокурор зазначив, що стороні звинувачення не зрозуміло, які саме аргументи сторони захисту переконали суд у тому, щоб зняти з обвинуваченого браслет.

Наступне засідання відбудеться 23 жовтня.

Нагадаємо, 31 січня 2018 Кабінет Міністрів України звільнив Романа Насірова з посади голови Державної фіскальної служби. За версією слідства, Насіров причетний до так званої "газової схеми Онищенка".

На думку детективів НАБУ, протягом 2015 року він прийняв низку безпідставних і незаконних рішень про розстрочення сум платежів з рентної плати за користування надрами для компаній, задіяних в схемі, на загальну суму 2,019 млрд грн.

Насірова звинувачують в тому, що рішення приймалися заднім числом і без узгодження з Міністерством фінансів. Крім того, слідство стверджує, що він збрехав "Укргазвидобуванню" і Державній службі геології та надр про відсутність у цих компаній податкового боргу. Цим він приховав факт невиконання ними умов договорів про спільну діяльність в частині сплати ренти, що могло б стати підставою для розірвання договорів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram