ГоловнаПолітика

Сенцова перевезли в лікарню "для планового огляду"

Про стан здоров'я політв'язня не повідомляється.

Сенцова перевезли в лікарню "для планового огляду"
Фото: twitter

Українського політв'язня режисера Олега Сенцова, який тримає голодування вже 138 діб, перевезли з колонії в лікарню для планового обстеження.

Про це повідомляє російське агентство "Інтерфакс" з посиланням на федеральну службу виконання покарань.

Відомо, що Сенцова перевезли в міську лікарню міста Лабитнангі. Йому провели "додаткові обстеження", а також "скорегували лікування". Іншої інформації про здоров'я Сенцова не повідомляється.

Раніше сьогодні про переведення Сенцова в міськлікарню повідомила український омбудсмен Людмила Денисова. Вона отримала інформацію від голови Ради з розвитку громадянського суспільства і прав людини при президенті РФ Михайла Федотова, проте жодного медичного підтвердження цьому немає.

Нагадаємо, Сенцов відбуває 20-річний тюремний термін в колонії в Лабитнангі в Ямало-Ненецькому автономному окрузі РФ. Разом з ще одним кримчанином Олександром Кольченком його звинуватили "в організації терактів на півострові" - підпалі дверей офісу "Російської громади Криму" і вікна місцевого відділення "Єдиної Росії". У серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму, Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою провину не визнали.

16 травня стало відомо, що Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів, які перебувають в російських в'язницях. Він тримає її досі.

У серпні експерти ООН заявили, що життя Сенцова в неминучій небезпеці і закликали Росію звільнити його "без попередніх умов в терміновому порядку". 10 вересня стало відомо, що Сенцов склав заповіт.

У Росії стверджують, що стан українця задовільний. У червні Денісова відвідала колонію в Лабитнангі, але потрапити до Сенцова їй не вдалося. Їй також не дали можливості поговорити з ним за допомогою відеозв'язку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram