ГоловнаПолітика

Україна ввела санкції проти російських компаній за зв'язок із сепаратистами

Рішення ухвалено за ініціативою Служби безпеки України.

Україна ввела санкції проти російських компаній за зв'язок із сепаратистами
Фото: facenews.ua

Українська влада ввела санкції проти російських компаній, які співпрацюють з транспортними підприємствами, розташованими у непідконтрольних Україні районах Донбасу.

Таке рішення було ухвалено за ініціативою Служби безпеки України, повідомляє прес-центр СБУ.

"За ініціативою Служби безпеки України застосовані спеціальні санкції і обмежувальні заходи щодо окремих суб'єктів підприємницької діяльності РФ, які уклали контракти з підприємствами транспортної галузі підконтрольними окупаційній адміністрації ОРЛО", - йдеться у повідомленні.

Співробітники спецслужби встановили, що протягом 2018 року низка російських юридичних і фізичних осіб уклали "зовнішньоекономічні угоди з транспортними підприємствами, що працюють на тимчасово окупованій території. На підставі цих договорів відбувається систематичне незаконне переміщення вантажів через закриті пункти пропуску "Ізварине", "Довжанський" і "Червона Могила", контрольовані сепаратистами.

"Водночас зазначені російські суб'єкти господарської діяльності намагалися налагодити бізнес з вітчизняними підприємствами на підконтрольній владі території", - зазначають у спецслужбі.

У СБУ звинуватили російські підприємства в грубому порушенні міжнародних норм і правил та причетності до фінансового і матеріального забезпечення терористичних організацій на тимчасово підконтрольних територіях Донецької і Луганської областей і завданні збитків економіці України.

У "чорний список" потрапили такі підприємства, як "РЖД " Логістика", "Промкомплекспласт", "Газголдер" та інші. Їх активи в Україні будуть заморожені, а будь-яка господарська діяльність в країні - припинена.

Зазначені санкційні заходи передбачають блокування активів, обмеження торговельних операцій, часткове або повне припинення транзиту ресурсів, польотів та перевезень територією України та інші обмеження, які не дозволять порушникам надалі здійснювати фінансово-господарську діяльність в Україні та запобігатимуть виведенню капіталів за межі України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram