ГоловнаПолітика

Суд визнав незаконним втручання Сюмар у розслідування нападу на журналістів "Радіо Свобода"

Позов нардепа Німченка задоволено частково.

Суд визнав незаконним втручання Сюмар у розслідування нападу на журналістів "Радіо Свобода"
Виктория Сюмар
Фото: mediananny.com

Суд частково задовольнив позов народного депутата Василя Німченка проти голови парламентського комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторії Сюмар щодо інциденту за участю журналістів програми "Схеми".

Про це повідомляє прес-служба Окружного адміністративного суду Києва.

Нагадаємо, Німченко просив суд визнати протиправними дії голови Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторії Сюмар щодо втручання в діяльність органів прокуратури, попереднього слідства Національної поліції, які здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо перешкоджання законній професійній діяльності журналістів. Також позивач просив суд зобов'язати Сюмар утриматися надалі від вчинення таких дій.

"У позовній заяві було вказано про те, що свого часу до порядку денного Комітету було внесено питання "Про інцидент з ознаками перешкоджання журналістській діяльності Михайла Ткача і оператора Кирила Лазаревича ввечері 7 листопада 2017 року біля VIP-терміналу аеропорту "Київ", - повідомляють в суді.

Сюмар на засіданні не з'явилася, хоча була повідомлена про час і місце проведення, і причину неявки не повідомила.

"Після виходу з нарадчої було оголошено рішення - адміністративний позов задовольнити частково: визнати протиправними дії голови Комітету Вікторії Сюмар щодо втручання в діяльність органів прокуратури, попереднього слідства Національної поліції України, які здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо перешкоджання законній професійній діяльності журналістів. В інших позовних вимогах - відмовити", - вказується у повідомленні.

Нагадаємо, 7 листопада минулого року в аеропорту "Київ" (Жуляни) невідомі напали на знімальну групу "Радіо Свобода". За словами журналіста Михайла Ткача, "біля VIP-терміналу аеропорту Київ люди, які постійно охороняють прильоти і вильоти Віктора Медведчука, люди в масках і балаклавах перешкоджали журналістській діяльності. Били ліктями, штовхали, робили підніжки, у оператора двічі вибили камеру з рук".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram