ГоловнаПолітика

Українським благодійникам почали більше довіряти, - нардеп Фельдман

Українським благодійникам почали більше довіряти, - нардеп Фельдман
Фото: newsroom.kh.ua

"Українським благодійникам почали більше довіряти", - таку точку зору висловив сьогодні на Business Wisdom Summit 2018 у Києві народний депутат України і засновник Міжнародного благодійного фонду, харків'янин Олександр Фельдман.

"Уже зараз можна говорити про інший підхід і ставлення до благодійників. І, що головне, кількість людей, які займаються благодійністю, зростає. За даними соцопитування, проведеного в лютому 2018 року, 70% українців упродовж останнього року так чи інакше надавали допомогу нужденним. Це дає нам шанс, що дуже скоро благодійність у нашій країні стане масовою, сприйняття її в суспільстві повністю зміниться", - наголосив меценат.

Він представив учасникам саміту ключові проекти, створені на базі Соціально-гуманітарного мультикомплексу "Фельдман Екопарк", на підтримці яких зараз концентрує свої зусилля Фонд Олександра Фельдмана: Центр психосоціальної реабілітації, Центр порятунку диких, екзотичних і домашніх тварин "Добрий будинок", Центр реабілітації кажанів, а також діяльність Всесвітнього відкритого фонду реабілітації та реінтродукції тварин (WOFARR).

За словами Олександра Фельдмана, ідея, закладена в Соціально-гуманітарному мультикомплексі "Фельдман Екопарк" і пов'язаних із ним проектах, - в об'єднанні різних напрямів. Це і психосоціальна реабілітація дітей і дорослих, і порятунок тварин, і збереження рідкісних видів флори і фауни України і робота з соціально незахищеними верствами населення, і багато іншого.

"Держава не завжди може оперативно й адекватно реагувати на виклики. І не тільки наша. Тут з'являється місце для громадянського суспільства, громадських організацій, меценатів. Теми, які ми розвиваємо, знаходяться самі, виходячи з викликів часу, і тісно переплітаються між собою, - наголосив меценат. - На жаль, благодійність в Україні поставлена в непрості умови. Немає законодавства, яке б заохочувало людей займатися меценатською діяльністю, як, наприклад, у США або в низці європейських країн. І системні благодійники поки що часто не зрозумілі".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram