ГоловнаПолітика

Підозрюваний у вбивстві Сармата зізнався в злочині

Після його свідчень було заарештовано ймовірного замовника.

Підозрюваний у вбивстві Сармата зізнався в злочині
Фото: Макс Левин

Колишній боєць "Торнадо" Артем Матюшин, підозрюваний в убивстві активіста з Бердянська Віталія "Сармата" Олешка, зізнався в скоєнні злочину.

Видання "Крапка" повідомило, що він також назвав замовника злочину. Ним нібито є підприємець зі Слов'янська, власник бердянського ресторану "Мохіто" Михайло Сигида.

Матюшин розповів, що познайомився з Сигидою в травні-червні 2018 року в готелі "Євро", коли приїхав до Бердянська відпочивати разом із дружиною.

"Війна була нашою спільною темою. Знаю, що Михайлові в Бердянську належить ресторан «Мохіто». Ми обмінялися телефонами. А на початку липня він зателефонував і попросив про допомогу. Мовляв, у Бердянську є людина, яка називає себе громадським діячем і борцем з корупцією, а сам рекетир і здирник. Сигида попросив мене провчити цю людину, «простріливши сідниці». В обмін пообіцяв грошей на розвиток будь-якого бізнесу. Я пообіцяв подумати, а через кілька днів погодився", - зізнався Матюшин.

Він заявив, що Сигида підготував усе необхідне для злочину, в тому числі дав зброю.

31 липня Матюшин разом із Миколою Ломако (інший підозрюваний, водій) на "Таврії" під'їхав до будинку Сармата. Коли той з'явився, Матюшин рушив слідом, прицілився в спину нижче пояса і вистрілив із зарядженого двома патронами обріза.

"У салоні протер ганчіркою поверхні, до яких торкався, щоб позбутися сліди. Протер обріз і пішов до готелю. Через 30 хвилин ми вже їхали в бік Дніпра. Перед виїздом я подзвонив Михайлу і сказав, що його прохання виконав. Але по дорозі в Дніпро нас затримали співробітники поліції", - цитує видання Матюшина.

17 вересня Орджонікідзевський районний суд Запоріжжя на підставі цих свідчень розпорядився заарештувати Сигиду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram