ГоловнаПолітика

Суд заарештував підозрюваного в нападі на лідера одеського "Автомайдану"

Підозрюваним виявився військовий, який числиться в самовіллі і судимий за розкрадання зброї.

Суд заарештував підозрюваного в нападі на лідера одеського "Автомайдану"
Фото: Думская

Київський районний суд Одеси заарештував підозрюваного в замаху на вбивство одеського активіста Віталія Устименка.

"Сьогодні, 26 вересня, Київський районний суд Одеси обрав запобіжний захід одному з підозрюваних у замаху на вбивство одеського активіста Устименка (ч.2 ст.15, п.12 ч.2 ст.115 КК України)", - йдеться в повідомленні прес-служби суду.

За версією слідства, 5 червня на вул. Фонтанська дорога двоє підозрюваних і невстановлена слідством особа вчинили напад на громадського діяча. Чоловіки завдали потерпілому кілька ударів колючо-ріжучими предметами. Устименко залишився живий, оскільки активно чинив опір.

Не довівши до кінця свого наміру, підозрювані зникли з місця злочину. Потерпілого одразу госпіталізували в лікарню.

Таким чином, розглянувши клопотання правоохоронців, суд обрав підозрюваному у замаху на вбивство запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без можливості внесення застави.

Постанова слідчого судді ще не набула чинності.

Одеське видання "Думська" повідомляє, що заарештований Станіслав Р. - житель Кривого Рогу. За словами чоловіка, він, як і другий затриманий, є чинним військовослужбовцем 54-ї окремої механізованої бригади.

У виданні зазначають, що підсудний свою вину не визнає, стверджує, що не знайомий з Устименком і в Одесі раніше ніколи не був.

У командуванні з'єднання "Думської" повідомили, що Станіслав Р., який був затриманий за підозрою в замаху на одеського "Автомайданівця" Віталія Устименка, дійсно є військовослужбовцем 54-ї мехбригади (і колишнім "азовцем" з позивним "Кідур"), але вже тривалий час числиться в списку тих, що "самовільно залишили частину".

14 січня 2015 року Приморський районний суд Одеси визнав Р. винним в розкраданні трьох пістолетів системи Макарова (ст. 410 КК України), але від покарання звільнили з трирічним випробувальним терміном.

Нагадаємо, 5 червня на Устименка напали, коли він виходив з приміщення Одеської державної телерадіокомпанії. В результаті нападу Устименко був поранений ножем в стегно, також йому розбили голову. За цим фактом було відкрите кримінальне провадження за статтею "Замах на вбивство".

У лютому на Устименка напали тітушки в Солом'янському районному суді Києва. Це сталося після того, як суд прийняв рішення відпустити мера Одеси Геннадія Труханова на поруки, а Устименко став обурюватися тим, що відбувається.

Устименко - член Ради громадського контролю НАБУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram