ГоловнаПолітика

Україна, США, Німеччина і Франція внесуть в ООН резолюцію про миротворців на Донбасі

Миротворча місія повинна передбачати міжнародну адміністрацію і поліцейський компонент.

Україна, США, Німеччина і Франція внесуть в ООН резолюцію про миротворців на Донбасі
Фото: ООН/Марко Дормино

Україна, США, Німеччина і Франція мають намір внести на Раді безпеки Організації Об'єднаних Націй спільну резолюцію про введення миротворців і створення міжнародної адміністрації на Донбасі.

Про це повідомили міністр закордонних справ Павло Клімкін під час брифінгу на полях 73-ї сесії Генеральної асамблеї ООН.

"Будемо вносити спільну резолюцію щодо миротворців з нашими американськими, німецькими і французькими партнерами", - повідомив він.

Клімкін також наголосив, що миротворча місія повинна складатися не тільки з військового контингенту, а й передбачати міжнародну адміністрацію і поліцейський компонент.

Нагадаємо, раніше спецпредставник Держдепартаменту США в Україні Курт Волкер назвав країни, які готові відправити своїх військовослужбовців на Донбас в рамках миротворчої місії.

Формат миротворчої місії є спірним питанням для України і РФ, яка підтримує бойовиків. Україна розраховує на повномасштабну місію, яка візьме під контроль всю окуповану територію Донбасу включно з держкордоном. Росія пропонує лише "охоронну місію" для забезпечення безпеки спостерігачів ОБСЄ в районі лінії зіткнення. Фінансувати місію готові США і Франція.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram