ГоловнаПолітика

Угорщина має намір вислати українського консула в разі висилки угорського консула з Берегова

Сіярто зробив заяву на полях 73-ї сесії Генасамблеї ООН.

Угорщина має намір вислати українського консула в разі висилки угорського консула з Берегова
Министр иностранных дел Венгрии Пейтер Сийярто
Фото: EPA/UPG

Угорщина має намір вислати українського консула в разі висилки угорського консула з Берегова Закарпатської області.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства закордонних справ і торгівлі Угорщини.

"Якщо український уряд вирішує вигнати угорського консула з Берегова, то Угорщина негайно вишле з країни українського консула", - сказано в ньому.

Відповідну заяву на полях 73-ї сесії Генеральної асамблеї Організації Об'єднаних Націй зробив міністр закордонних справ і торгівлі Угорщини Петер Сіярто.

Сійярто зазначив, що все, що сталося в угорському консульстві в Берегові і в кожному угорському представництві в Україні про надання громадянства Угорщини, повністю відповідає угорському та міжнародному праву.

Раніше повідомлялося, що на зустрічі голів МЗС України та Угорщини Павла Клімкіна та Петера Сіярто не вдалося досягти згоди з ключових питань для вирішення проблеми, пов'язаної з прихованою видачею угорських паспортів громадянам України.

Нагадаємо, відносини між Україною і Угорщиною в черговий раз загострилися після того, як в мережі з'явилося відео, на якому жителям Закарпаття видають угорські паспорти. Міністр закордонних справ Павло Клімкін пригрозив вислати угорського консула, якщо відео виявиться не фейковим.

Угорщина розцінила намір України вислати консула з Берегова Закарпатської області як недружній і ризикований крок.

Угорщина також допускає, що буде вживати заходів щодо уповільнення євроінтеграції України в зв'язку з зазначеним конфліктом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram