ГоловнаПолітика

"Вірю в хороший результат, незважаючи ні на що", - Сенцов написав листа правозахисниці

Лист відправлено 25 вересня.

"Вірю в хороший результат, незважаючи ні на що", - Сенцов написав листа правозахисниці
Олег Сенцов
Фото: facebook.com/denisovaombudsman

Український режисер Олег Сенцов, незаконно засуджений в Росії, написав чергового листа російській правозахисниці Зої Световій.

Лист відправлено 25 вересня, повідомила Светова в фейсбуці.

"Спасибі тим людям, які все ще, незважаючи на цей тривалий нескінченний марафон, продовжують підтримувати мене, а головне і всіх інших українських політзеків. Вони не здаються і я разом з ними. Вірю в хороший результат всієї цієї історії, незважаючи ні на що. Ніщо не буває вічним, навіть погане!", - написав Сенцов.

За словами українського режисера, який тримає голодування 136-й день, він не очікував, що витримає голодування так довго.

"Не чекав, що мене настільки вистачить і не знаю, наскільки вистачить ще. Але не здаюся! Чого і вам всім бажаю. Привіт всім хорошим людям!", - додав Сенцов.

Нагадаємо, Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону в серпні 2015 року засудив Сенцова, затриманого в Криму в 2014 році, до 20 років колонії суворого режиму "за підготовку теракту".

14 травня 2018 року Сенцов оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, які утримуються в РФ. Прохання про помилування Сенцова, спрямоване його матір'ю, не було прийнято до розгляду.

18 вересня Верховна Рада України висунула Сенцова на Нобелівську премію миру.

24 вересня Сенцов став почесним громадянином Парижа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram