ГоловнаПолітика

Шуфрич намагався в 2015 році купити телеканал "112" зі щомісячним фінансуванням $700 тисяч

Депутат стверджує, що йому завадили.

Шуфрич намагався в 2015 році купити телеканал "112" зі щомісячним фінансуванням $700 тисяч
Фото: Макс Требухов

Народний депутат України, член фракції "Опозиційний блок" Нестор Шуфрич у 2015 році робив спроби купити телеканал "112", але наштовхнувся на опір. Про це він розповів в інтерв'ю LB.ua.

"У мене особисто три з половиною роки був намір брати участь у купівлі "112 каналу". Однак в останню хвилину члени окремої "сім'ї" не санкціонували мою участь ... Мова про наших утікачів. Вони ж довго контролювали канал. Ми хотіли цьому каналу дати можливість стати опозиційним. Ми бачили, що він в якийсь момент узяв крен на підтримку Порошенка. Мене це дуже засмучувало", - розповів Шуфрич.

Однією з умов придбання каналу, за словами нардепа, є його зобов'язання щомісячно фінансувати канал у розмірі 300-700 тисяч доларів.

"Йшлося про 50% опціон в обмін на зобов'язання фінансувати поточну діяльність. Канал тоді задихався. Це був, якщо я не помиляюся, 2015-й рік. Потім несподівано з'явилося фінансування, і переговори згорнули. Звідки могло в 2015-му взятися фінансування? Можна лише здогадуватися ... А потім ми почули про Онищенка та інших... Ішлося про необхідність фінансування. І залежно від того, який було б затверджено остаточний кошторис, сперечалися між 300 і 700 тисячами (доларів на місяць, - ред.)", - розповів Шуфрич.

Придбання другої частини було можливе через певний проміжок часу.

Нагадаємо, новим власником каналу "112 Україна" стала людина, близька до Віктора Медведчука. Згідно з розслідуванням "Схем", він є громадянином Німеччини, проживає в комуні Кюнцелль і торгує автомобілями з пробігом. При цьому Шуфрич запевняє, що не знає, чи дійсно Медведчук купив канал, і якщо купив, то за скільки. Детальніше про це читайте в повному тексті інтерв'ю "Нестор Шуфрич: «Об'єднання «За життя» і «Опоблоку» дасть нам на парламентських 30% плюс»"

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram