ГоловнаПолітика

Чехія спростувала намір роздавати громадянство жителям Закарпаття

Спрощена процедура не стосується території колишньої Підкарпатської Русі.

Чехія спростувала намір роздавати громадянство жителям Закарпаття
Фото: 24tv.ua

Посольство Чеської Республіки в Україні спростувало намір роздавати громадянство нащадкам колишніх громадян Чехословаччини з сучасної Закарпатської області.

У повідомленні на сайті посольства сказано, що низка українських ЗМІ неправильно інтерпретували проект поправки до закону "Про державне громадянство Чеської Республіки", який знаходиться на обговоренні.

"Як у чинному законі, так і в запропонованому проекті, який знаходиться на обговоренні, в §31 абсолютно чітко зазначено, що отримання державного громадянства спрощеним шляхом (так званою «декларацією») не може стосуватися нинішніх жителів Закарпатської області України (колишньої Підкарпатської Русі, яка була частиною міжвоєнної Чехословаччини)", - заявили в посольстві.

Таким чином, ця поправка не передбачає і не уможливлює ні масового надання громадянства Чехії, ні чеських паспортів жителям Закарпаття.

Нагадаємо, минулого тижня виник скандал навколо відео з церемонії отримання українцями громадянства Угорщини в консульстві в Береговому (Закарпатська область).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram