ГоловнаПолітика

КМІС опублікував свіжі президентські і партійні рейтинги

Опитування проводили в 110 населених пунктах України.

КМІС опублікував свіжі президентські і партійні рейтинги
Фото: styler.rbc.ua

Київський міжнародний інститут соціології провів свіже опитування громадськості на предмет політичних симпатій українців перед майбутніми президентськими виборами. Згідно з даними КМІС, з-поміж респондентів, які визначилися з можливою кандидатурою, 19,3% проголосували б за Юлію Тимошенко, 11,9% - за діючого президента Петра Порошенка, 11,8% - за Володимира Зеленського, 10,9% - за Анатолія Гриценка, 8,4% - за Святослава Вакарчука, 8,1% - за Юрія Бойка, 7,5% - за Вадима Рабиновича, 6,7% - за Олега Ляшка, 4,2% - за Андрія Садового, 2% - за Олександра Шевченка, інших кандидатів - загалом 9,3%.

У партійних рейтингах також лідирує "Батьківщина" - 19,6% респондентів проголосували б неї. Крім того, ще сім партій теоретично мають шанс на проходження в Раду. 11,2% проголосували б за партію «Блок Петра Порошенка», 10,1% - за партію «Опозиційний блок», 9,3% - за партію «За життя», 9,3% - за партію «Громадянська позиція», 8,2% - за партію «Слуга народу», 8,1% - за Радикальну партію Ляшка, 7,9% - за партію «Блок Святослава Вакарчука», 4,1% - за партію «Об'єднання «Самопоміч», 3,5% - за партію «Всеукраїнське об'єднання «Свобода», за інші партії - загалом 8,6%.

Дослідження проводили з 8 по 23 вересня. Методом особистого інтерв'ю опитано 2026 респондентів, які проживають у 110 населених пунктах усіх регіонів України (крім АР Крим) за 4-х ступеневою стохастичною вибіркою, репрезентативною для населення України віком від 18 років. У Луганській і Донецькій областях опитування проводили тільки на території, контрольованій українською владою. Статистична похибка вибірки не перевищує 3,3% для показників, близьких до 50%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram