ГоловнаПолітика

Хуг покине місію ОБСЄ наприкінці жовтня

Заступник голови СММ вважає, що місія виконує важливу роль у стримуванні конфлікту.

Хуг покине місію ОБСЄ наприкінці жовтня
Александр Хуг
Фото: Макс Требухов

Заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі Александр Хуг 31 жовтня залишає свою посаду. Про це він заявив в інтерв'ю російському виданню "Коммерсант".

"ОБСЄ не кар'єрна організація, працювати в її структурах можна щонайбільше десять років. Я досяг цієї межі і тому залишаю свою посаду", - заявив Хуг.

На питання про можливого наступника заступник голови СММ ОБСЄ відповів, що це рішення буде прийматися керівництвом ОБСЄ і він не може його коментувати.

"Я зайняв посаду наприкінці березня 2014 року, а Мінські угоди були підписані лише через півроку. ...На жаль, виконана СММ робота свідчить про те, що сторони не виконали навіть базових обіцянок, які дали в рамках Мінських угод. Цей висновок ви можете зробити самі, ознайомившись з більш ніж тисячею щоденних звітів, випущених місією з 2014 року", - заявив Хуг.

"Я переконаний, що СММ зіграла важливу роль у стримуванні конфлікту. Те, що без нас було б гірше, звичайно, складно довести. Виміряти ж можна лише насильство, а не його відсутність. Але як я вже сказав, вважаю, що місія виконала і продовжує виконувати неоціненну роботу", - додав заступник голови місії.

Нагадаємо, місія ОБСЄ розпочала роботу в Україні в березні 2014 року - спочатку в Криму, куди в підсумку окупанти перестали пропускати спостерігачів, а потім і на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram