ГоловнаПолітика

ВМС України опублікували відео з провокацією російського прикордонного катера

Російський "Мангуст" на великій швидкості йшов на зближення з українськими кораблями.

ВМС України опублікували відео з провокацією російського прикордонного катера
Скоростной катер *Мангуст*
Фото: dobriy-vasya.livejournal.com

Російський прикордонний катер типу "Мангуст" на великій швидкості йшов на зближення з кораблями Військово-морських сил Збройних Сил України, які рухалися на нову базу флоту в Азовському морі. Аудіо- і відеозапис опублікували ВМС ЗСУ на сторінці у Facebook.

"Прикордонний катер РФ на великій швидкості намагався зблизитись з нашими кораблями, але рішучими активними діями екіпажів малих броньованих артилерійських катерів «Лубни» та «Кременчук» був відведений та недопущений до місця стоянки пошуково-рятувального судна «Донбас» та морського буксира «Корець»", - сказано в повідомленні ВМС.

Раніше українські прикордонники виявили в Азовському морі прикордонний катер Російської Федерації, який небезпечними маневрами вчинив провокацію щодо української Морської охорони.

"Під час опитування російський екіпаж повідомив, що рухається відповідно до завдання, однак після цього змінив курс і рушив у напрямку українського катера. При цьому він здійснював небезпечні маневри і наблизився на кілька метрів до катера Держприкордонслужби", - зазначили в ДПСУ.

Нагадаємо, 23-24 вересня українські військові кораблі пошуково-рятувальне судно A500 "Донбас" і морський буксир A830 "Корець" дійшли до порту Маріуполя Донецької області і так завершили перехід з Чорного в Азовське море.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram