ГоловнаПолітика

Посол США в Україні зустрілася з родичами українських політв'язнів Панова і Виговського

У дипмісії закликали звільнити всіх українських політв'язнів.

Посол США в Україні Марі Йованович зустрілася з членами сімей українських політв'язнів Євгена Панова та Валентина Виговського.

Про це йдеться в повідомленні посольства у Facebook.

"Сьогодні я мала честь зустрітися з членами сімей українських політв'язнів Євгена Панова і Валентина Виговського, яких незаконно утримують в Росії. Я поважаю їхню гідність і дух перед обличчям несправедливості", - йдеться у повідомленні.

У дипмісії нагадали про українського режисера Олега Сенцова, який продовжує своє "мужнє голодування від імені тих, кого незаконно утримує Росія", і ще раз закликали звільнити всіх українських політв'язнів.

Підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму 13 липня засудив фігуранта справи "кримських диверсантів" Євгена Панова до 8 років колонії суворого режиму. Він відмовився від угоди зі слідством. Захист українця оскаржив вирок.

Російські спецслужби стверджували, що затримані Євген Панов та Андрій Захтей були членами "групи диверсантів", яка нібито планувала здійснити теракти на об'єктах туристичної та соціальної інфраструктури півострова.

Влада України заперечує російські звинувачення на адресу українців і називає їх провокацією російських спецслужб.

Наприкінці 2015 року Валентин Виговський був засуджений в Росії за звинуваченням у шпигунстві до 11 років позбавлення волі. Виговський був затриманий на території анексованого Криму. Справа українця засекречена, з адвоката Іллі Новікова, що представляє його інтереси, взято підписку про нерозголошення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram