ГоловнаПолітика

Волкер вручив Порошенку підписану декларацію політики США щодо Криму

Документ символізує визнання американською стороною, що Крим - це Україна.

Спецпредставник США з питань України Курт Волкер під час зустрічі з Петром Порошенком у Нью-Йорку вручив українському лідеру підписаний держсекретарем Майком Помпео примірник Декларації політики США щодо Криму.

Зустріч відбулася у вівторок в кулуарах 73-ї сесії Генасамблеї ООН, повідомляє Укрінформ.

Сторони обговорили ситуацію на Донбасі і в Криму, а також питання загальної взаємодії у цих напрямах. На зустрічі була присутня зокрема уповноважений Президента з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко.

Наприкінці розмови спецпредставник США з питань України Курт Волкер вручив Президенту Петру Порошенку копію Декларації США щодо Криму, оголошеної Держдепартаментом в липні цього року.

Фото: facebook.com/iryna.gerashchenko

Як поінформував на своїй сторінці в мережі Facebook екс-заступник посла США в Україні Джордж Кент, документ символізує визнання американською стороною, що "Крим - це Україна".

Нагадаємо, Петро Порошенко очолює українську делегацію на 73-й сесії Генасамблеї ООН. Крім головного виступу з трибуни ООН, який відбудеться 26 вересня, Порошенко під час Генасамблеї проведе низку двосторонніх зустрічей з лідерами європейських країн, країн Африки та Азії, іншими високопоставленими особами та українською діаспорою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram