ГоловнаПолітика

Порошенко закликав Туска посилити тиск на Росію

Президент обговорив з главою ЄС захист України від неправомірних дій РФ в Азовському морі.

Порошенко закликав Туска посилити тиск на Росію
Фото: president.gov.ua

В рамках участі в 73-й сесії Генеральної Асамблеї ООН Президент України Петро Порошенко провів зустріч з Президентом Європейської Ради Дональдом Туском.

Сторони обговорили активізацію міжнародних зусиль для захисту українських інтересів від протиправних дій Російської Федерації в Азовському морі, повідомляє прес-служба Адміністрації президента України.

"Глава держави подякував за рішення ЄС продовжити економічні санкції проти Росії до 31 січня 2019 року. Також було визнано необхідним активізувати міжнародні зусилля для захисту інтересів України від протиправних дій РФ в Азовському морі", - йдеться у повідомленні.

Президент України вкотре закликав посилити тиск на РФ для невідкладного звільнення українських політв'язнів, зокрема Олега Сенцова, Романа Сущенка та Володимира Балуха.

Президент України та Президент Європейської Ради також обмінялися думками щодо шляхів реалізації домовленостей, досягнутих за підсумками Двадцятого Саміту Україна - ЄС.

Співрозмовники обговорили безпекову ситуацію на Донбасі, стан виконання Мінських домовленостей.

Нагадаємо, Петро Порошенко очолює українську делегацію на 73-й сесії Генасамблеї ООН. Крім головного виступу з трибуни ООН, який відбудеться 26 вересня, Порошенко під час Генасамблеї проведе низку двосторонніх зустрічей з лідерами європейських країн, країн Африки та Азії, іншими високопоставленими особами та українською діаспорою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram