ГоловнаПолітика

Суд оштрафував Коболєва на 1700 грн за неповну відповідь на депутатський запит

Голова "Нафтогазу" не оприлюднив імен і посад співробітників, які отримали премію за перемогу в Стокгольмському арбітражі.

Суд оштрафував Коболєва на 1700 грн за неповну відповідь на депутатський запит
Фото: EPA/UPG

Шевченківський районний суд Києва вирішив оштрафувати голову НАК "Нафтогаз України" Андрія Коболєва на 1700 гривень за те, що він не надав перелік осіб, які отримали премії за перемогу компанії в Стокгольмському арбітражі. Постанову суду опубліковано в єдиному державному реєстрі.

Суд визнав Коболєва винним у скоєнні адміністративного правопорушення і присудив йому оплатити 1700 гривень штрафу. Крім того, Коболєва зобов'язали заплатити близько 352 гривень судового збору.

Встановлено, що Коболєв не надав інформацію у відповідь на депутатський запит, зокрема не вказав підстав для виплати премії, а також повний перелік одержувачів премії із зазначенням їхніх посад.

Нагадаємо, що "Нафтогаз" виплатить 41 співробітнику $46 млн премії за перемогу в Стокгольмському арбітражі. Сума, яку компанія вирішила виплатити своїм співробітникам, становить 1% від суми виграшу в арбітражі (4,6 мільярда доларів) і складе 46,3 мільйона доларів. При цьому преміювати вирішили 41 особу, яка "прямо або побічно зробила значний внесок у досягнення результату".

Раніше повідомляли, що премії керівництву "Нафтогазу" перевірить Рахункова палата.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram