ГоловнаПолітика

Суд визнав безкоштовну телерекламу Генпрокуратури соціальною

ЦПК має намір подавати апеляцію.

Суд визнав безкоштовну телерекламу Генпрокуратури соціальною
Фото: www.segodnya.ua

Окружний адміністративний суд Києва визнав, що безкоштовна телереклама Генеральної прокуратури є соціальною.

Про це повідомляють на сайті суду.

У понеділок, 24 вересня, суд відхилив позов ЦПК.

Активісти просили суд скасувати рішення Нацради з питань телебачення і радіомовлення, який надав статус соціальної реклами досягненням ГПУ під керівництвом Юрія Луценка.

"Відбулося судове засідання у справі про соціальні відеоролики Генеральної прокуратури України. Зокрема, позивач - ГО «Центр протидії корупції», просив суд визнати протиправними дії Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення за повідомлення про наявність у чотирьох відеороликах, під умовною назвою «Виконуємо закон. Встановлюємо справедливість» ознак, за якими вони можуть розміщуватися в засобах масової інформації як соціальна реклама. Після виходу з нарадчої кімнати, суд оголосив рішення - відмовити позивачу в задоволенні позовних вимог", - ідеться в повідомленні.

Відзначається, що суд прийняв таке рішення з огляду на те, що під час розгляду не було встановлено порушень у діях відповідача - повідомлення заздалегідь недостовірних даних і особистої реклами Юрія Луценка. Однак суд погодився з наявністю охоронюваного законом інтересу громадської організації для розгляду позову в суді.

У ЦПК заявили, що мають намір подати апеляцію на це рішення.

"Суд визнав сумнозвісну "рекламу Луценка" соціальною. Суддя Каракашьян вирішив, що статистику, наведену в ролику, перевірити неможливо. Хоча ми отримали офіційні дані, які в рази різняться з озвученими в роликах з Луценком", - ідеться в повідомленні прес-служби ЦПК.

Нагадаємо, раніше генпрокурор Юрій Луценко заявив, що в травні 2019 року має намір звільнитися задля політичної діяльності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram