ГоловнаПолітика

Постпред України в ООН пропонує перенести переговори ТКГ з Мінська

Володимир Єльченко згоден на "будь-яку іншу столицю".

Постпред України в ООН пропонує перенести переговори ТКГ з Мінська
Фото: Пресс-служба МИД Украины

Постійний представник України при ООН Володимир Єльченко вважає, що необхідно перенести майданчик переговорного процесу з приводу Донбасу з Мінська в іншу столицю через позицію делегації Білорусі при ООН, яка "хронічно" голосує проти будь-яких ідей і пропозицій України. Таку заяву політик зробив увечері в неділю, 23 вересня, в телеефірі, пише "Інтерфакс-Україна".

"Мені здається, що треба вже робити серйозні висновки з позиції Білорусі, з позиції Казахстану. Якщо ще можна зрозуміти голосування Сирії, Північної Кореї - це просто сателіти. Але скажімо так, наші сусіди, наші колишні партнери по СНД - я не можу зрозуміти, чому вони голосують "проти", - сказав Єльченко.

Постпред підкреслив, що дивно виглядає позиція Білорусі, яка всюди говорить про найкращі можливості для переговорного процесу на "мінському майданчику" і свій нейтралітет, а насправді "голосує проти нашої резолюції".

"Я особисто повністю підтримую - я не пам'ятаю вже, хто це пропонував, деякі групи депутатські у нас у Верховній Раді, - що нам треба просто переносити цю площадку з Мінська в якусь іншу столицю. Зі всією моєю повагою до білоруської дипломатії, однак я не можу таку позицію зрозуміти - про яку нейтральність йдеться? І нехай вони на нас не ображаються, втім факти на табло Генасамблеї", - заявив постійний представник України при ООН.

"Вони просто хронічно голосують проти будь-яких наших ідей, проти будь-яких наших пропозицій, навіть які не стосуються конфлікту з Росією. Це вже свідчить про певну позицію країни, з чого нам потрібно робити серйозні висновки", - підсумував дипломат.

Нагадаємо, переговори тристоронньої групи про Донбас проходять в Мінську з 2014 року, починаючи з першої зустрічі "нормандської четвірки". На останній зустрічі ТКГ представники України намагалися відрадити Росію від проведення "виборів" в ОРДЛО, проте не домоглися успіху в цьому питанні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram