ГоловнаПолітика

Чотирьох депутатів із Закарпаття та заступника мера Чопа занесли до бази Миротворця

В організації стверджують, що мають підтвердження наявності в них угорських паспортів.

П'ятьох громадян України занесли до бази проекту "Миротворець" за незаконне отримання угорських паспортів. Четверо з них є депутатами місцевих рад, ще один - заступник мера міста Чоп. Про це йдеться у повідомленні на сайті організації.

Фото: facebook.com/Myrotvorets4world

Так, до бази "Миротворця" занесли депутатів Виноградівської районної ради - Йосипа Фовриша і Степана Гала, депутатів Берегівської районної ради - Адальберта Брауна і Кароля Беркі, який представляє Товариство угорської культури Закарпаття. Також у базу потрапив заступник мера міста Чоп Оскар Балог.

В організації стверджують, що мають підтвердження наявності в них угорських паспортів.

Раніше місцевий сайт Mukachevo.net повідомляв, що депутат Берегівської райради Кароль Беркі склав мандат. Причина рішення депутата не називалася, проте за інформацією видання, нею стало виявлення в Беркі паспорта громадянина Угорщини. Журналісти з посиланням на джерела в силових органах Закарпатської області повідомили, що документ знайшли під час ретельного огляду на кордоні.

Нагадаємо, 19 вересня в мережі з'явилося відео про те, як на Закарпатті угорські паспорти видають українцям. Міністр закордонних справ України Павло Клімкін у відповідь пригрозив вислати угорського консула, якщо виявиться, що відео не фейкове.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram