ГоловнаПолітика

Росія вже активно втручається в майбутні українські вибори, - Порошенко

"За допомогою пропаганди та дезінформації вони це вже сьогодні роблять щодня".

Росія вже активно втручається в майбутні українські вибори, - Порошенко
Фото: president.gov.ua

Росія не припиняє докладати зусиль для втручання у внутрішні справи України, зокрема впливає і на політичні сили та втручатиметься в майбутні вибори.

Про це Президент Петро Порошенко заявив у інтерв'ю німецькій газеті Rheinische Post.

"Це більше, ніж просто стурбованість, що Росія буде активно втручатися. За допомогою пропаганди та дезінформації, вони це вже сьогодні роблять щодня", - сказав глава української держави.

"Війна на Донбасі забирає життя і завдає руйнувань. Але ця, інша війна, щонайменше настільки ж небезпечна, оскільки має на меті розкол моєї держави. І не тільки моєї, а й вашої. Адже протягом останніх 4,5 року Німеччина завжди чітко стояла на стороні України. І не тільки в питанні конфлікту з Росією, а й у процесі модернізації України", - додав президент.

Петро Порошенко наголосив, що останніми роками Україні вдалося здійснити більше реформ, ніж було зроблено за 20 років до цього. І це під час війни.

"Для цього нам була потрібна підтримка з боку наших друзів у Європі, і ми її отримали. Значною мірою це заслуга Ангели Меркель, яка довела, що є не тільки успішним федеральним канцлером, а й великим європейським лідером. Ми ніколи не забудемо про цю допомоги з її боку та з боку німецького народу", - сказав президент України. 

Нагадаємо, у МЗС Німеччини визнали російську пропаганду викликом усій Європі.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram