ГоловнаПолітика

Івано-Франківська облрада закликала школи починати тиждень з молитви

Наступним кроком може стати обов'язковий урок "християнської етики".

Івано-Франківська облрада закликала школи починати тиждень з молитви
Фото: http://ivano-frankivsk.klichko.org/

В Івано-Франківську в п'ятницю відкрилася 23-та сесія обласної ради, одним з питань якої був проект рішення "Про національно-патріотичне виховання дітей і молоді", повідомляє місцеве видання "Бліц-Інфо".

Як зазначив депутат-"свободівець" Василь Сенатович, цим рішенням облрада рекомендує керівникам навчальних закладів щотижня перед початком занять починати день з виконання гімну і хвилини мовчання в пам'ять про загиблих за незалежність і цілісність України. За словами депутата, подібне рішення вже ухвалювали в інших областях.

Колега Сенатович по фракції Оксана Тебешевська таку пропозицію підтримала, але запропонувала змінити назву проекту рішення на "Про виконання Державного гімну України перед початком занять у навчальних закладах області".

Ще один "свободівець" - Василь Попович - запропонував доповнити проект рішення пунктом про обов'язковий урок "Християнської етики в школах". "Міносвіти на чолі з Гриневич пропонує скасувати християнську етику в школах. Мовляв, рівняємося на Європу. Але ми бачимо, що зараз відбувається в Європі. Вони втрачають національну ідентичність через такі реформи", - вважає Попович.

Голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич зазначив, що зауваження стосуються освіти, а не національно-патріотичного виховання, тому краще винести таку пропозицію окремим проектом рішення на сесію.

Попович з такою пропозицією погодився, але запропонував додати до вирішення пункт про спільне виконання молитви перед початком занять.

У підсумку депутати підтримали і пропозицію Тебешевської, і Поповича про спільну молитву.

Нагадаємо, стаття 35 Конституції України говорить, що церква і релігійні організації в Україні відокремлені від держави, а школа - від церкви.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram