ГоловнаПолітика

Порошенко подав до суду на ВВС за наклеп (оновлено)

Позовні вимоги полягають у спростуванні інформації, видаленні відповідної публікації та компенсації збитку.

Порошенко подав до суду на ВВС за наклеп (оновлено)
Фото: пресс-служба президента

Адвокати Президента України Петра Порошенка подали позов проти британської компанії Бі-бі-сі за публікацію про те, що йому нібито довелося заплатити за зустріч з головою США Дональдом Трампом. Про це повідомляє The Telegraph.

Позов стосується публікації, в якій йшлося, що Порошенко нібито таємно заплатив щонайменше 300 тисяч фунтів за зустріч з президентом США Дональдом Трампом.

Адвокати президента стверджують, що ця інформація не відповідає дійсності і ставить під удар його особисту репутацію.

Оновлення. Захист Президента Петра Порошенка у справі проти британської телерадіокомпанії BBC заявляє про те, що позовні вимоги, подані у Високий суд Лондона, полягають у спростуванні інформації про плату за зустріч з Президентом США Дональдом Трампом, видаленні відповідної публікації і компенсації шкоди.

Про це Українським Новинам повідомив Грехем Аткінс - керівник юридичної фірми Аtkins Thomson (Великобританія), що представляє справу в суді.

"Президент домагається скасування необґрунтованих звинувачень, зняття статті та компенсації збитків, завданих його репутації. Крім того, забезпечення непередруковування зроблених наклепницьких заяв", - повідомив він.

Дата судового засідання для розгляду справи, за його словами, ще не призначена, і це може зайняти кілька місяців.

Водночас Аткінс повідомив, що питання може бути врегульоване між сторонами упродовж просування справи.

У матеріалі, опублікованому ВВС, повідомлялося "зі слів співробітника української розвідки" в адміністрації Порошенка, що для організації зустрічі неофіційно залучили адвоката Трампа Майкла Коена, оскільки посольство України в Вашингтоні змогло отримати для Порошенка тільки фотографію з Трампом. За даними одного джерела, адвокат отримав за послуги $400 тис., за інформацією іншого - $600 тис.

В Адміністрації Президента інформацію назвали відвертою брехнею, наклепом і фейком. У заяві сказано, що BBC не мала жодних доказів будь-яких платежів або секретних переговорів і що вона "вирішила опублікувати це надзвичайно серйозне і згубне твердження". У позові також сказано, що корпорація відмовилася опублікувати спростування чи вибачення і публікація досі є на сайті.

Представники Бі-бі-сі відмовилися від коментарів.

Нагадаємо, публікація про секретну оплату зустрічі президентів України і США з'явилася 23 травня цього року, майже через рік після самої зустрічі голів держав. Адміністрація Президента того ж дня спростувала інформацію ЗМІ і заявила про готовність захищати свою честь у судовому порядку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram