ГоловнаПолітика

Клімкін відреагував на заяву МЗС Угорщини про подвійне громадянство в Україні

"Є про що говорити - і ми будемо діяти".

Клімкін відреагував на заяву МЗС Угорщини про подвійне громадянство в Україні
Фото: 24.ua

Голова Міністерства закордонних справ України Павло Клімкін прокоментував заяву, яку зробив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто щодо видачі угорських паспортів у Береговому Закарпатської області.

За словами Клімкіна, Будапешт проігнорував закиди в тому, що угорські дипломати закликають українців приховувати від влади факт отримання другого громадянства.

"Здається, мене дехто в Україні та за кордоном недочув. Проблемою на скандальному відео з Генконсульства Угорщини в Береговому є не тільки роздача громадянства, а заклик приховати це від України. Є про що говорити, і ми будемо діяти", - написав він у твітері.

Нагадаємо, 19 вересня з'явилося відео, як жителям Закарпаття роздають угорські паспорти в приміщенні консульства Угорщини. Під час цього громадяни України вголос присягають на вірність Угорщині, а потім їх пригощають келихом шампанського на честь отримання другого громадянства. Також українцям дають інструкції не повідомляти про отримання документів українській владі.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін пообіцяв уточнити цю інформацію. Для цього голова МЗС зустрінеться з міністром закордонних справ Угорщини Петером Сіярто на полях Генеральної асамблеї ООН в Нью-Йорку.

Якщо відео про видачу українцям в Береговому угорських паспортів виявиться не фейковий, Клімкін пригрозив вислати угорського консула.

Угорщина розцінила намір України вислати консула в Береговому Закарпатської області як недружній і ризикований крок.

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто заявив, що відеоролик з роздачею українцям угорських паспортів, який записаний прихованою камерою в генеральному консульстві Угорщини в Береговому, був використаний в українській виборчій кампанії з метою зіграти на антиугорських настроях у суспільстві.

За словами Сіярто, все, що відбувається на відео, законно і відповідає міжнародним нормам.

Угорщина також допускає, що буде вживати заходів для уповільнення євроінтеграції України у зв'язку із зазначеним конфліктом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram