ГоловнаПолітика

Порошенко визнав темпи реформ в Україні недостатніми

За словами президента, це пов'язано в основному з російською агресією.

Порошенко визнав темпи реформ в Україні недостатніми
Фото: facebook/Petro Poroshenko

Президент Петро Порошенко вважає недостатніми темпи реформ в Україні.

Про це він заявив, виступаючи зі щорічним посланням у Верховній Раді.

"Темпи реформ зовсім не такі, як ми проектували на старті. Проблеми виявилися більш глибокими, опір - сильнішим, рішення - складнішими", - сказав президент.

Порошенко вважає, що пов'язано це в основному з російською агресією.

"Неможливо завершити війну і відновити територіальну цілісність країни. В результаті агресії втрачено 20% промислового потенціалу України. Це, звичайно, спровокувало "ефект доміно" для всієї української економіки. Разом з агресивним закриттям Росією свого ринку для українських товарів призвело до глибокої соціальної кризи. ми вистояли і відновили зростання", - сказав президент.

При цьому він визнав, що цей перелом поки що не сильно відчуває населення.

Порошенко також заявив, що соціально-економічні проблеми в Україні призвели до виникнення загрози реваншу проросійських сил, розквіту лівого популізму і проявів правого радикалізму.

"Це - недовіра до державних інститутів, сумніви до методів демократичного управління і симпатія до анархії, або навпаки - до авторитаризму", - сказав він.

Водночас Порошенко впевнений, що за останні чотири роки в Україні було зроблено більше, ніж за попередні 23 роки незалежності. "При всіх поточних викликах і загрозах наша з вами спільна динаміка - абсолютно очевидна. Ситуація всередині України і навколо нас точно не така драматична, як у 2014-2015 роках. Ми стали більш стійкими і сильними", - підкреслив Порошенко.

Нагадаємо, в липні 2018 року голова Європейської Ради Дональд Туск заявив, що ЄС позитивно оцінює прогрес у реформах України.

Раніше міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд закликала українців проводити реформи не тому, що цього вимагає Захід, а тому, що їх потребує сама Україна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram