ГоловнаПолітика

На Закарпатті депутат склав мандат через угорський паспорт

Паспорт Угорщини у нього виявили під час огляду на кордоні.

На Закарпатті депутат склав мандат через угорський паспорт
Фото: mukachevo.net

Депутат Берегівської районної ради від Партії угорців України (КМКС) Кароль Беркі, у якого знайшли угорський паспорт, склав свій мандат.

Рішення про складання депутатських повноважень оголосили під час засідання сесії райради 19 вересня, повідомляє Mukachevo.net.

Під час сесії Кароль Беркі не озвучив причину складання своїх депутатських повноважень, а лише подав відповідну заяву.

Однак, посилаючись на інформацію з КМКС і силових органів Закарпатської області, видання повідомило, що таке рішення Кароль Беркі ухвалив після того, як під час огляду на кордоні кілька днів тому в нього виявили угорський паспорт.

Раніше за схожих обставин звільнився заступник мера Чопа Оскар Балог.

Нагадаємо, 19 вересня з'явилося відео, як жителям Закарпаття роздають угорські паспорти у приміщенні консульства Угорщини. Під час цього громадяни України вголос присягають на вірність Угорщині, а потім їх пригощають келихом шампанського на честь отримання другого громадянства. Також українцям дають інструкції не повідомляти про отримання документів українській владі.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін пообіцяв уточнити цю інформацію. Для цього глава МЗС зустрінеться з міністром закордонних справ угорської республіки Петером Сіярто на полях Генеральної асамблеї ООН у Нью-Йорку.

Якщо відео про видавання українцям у Берегові угорських паспортів виявиться не фейковим, Клімкін пригрозив вислати угорського консула.

Нагадаємо, за даними українського МЗС, понад 100 тисяч українців на Закарпатті мають угорські паспорти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram