ГоловнаПолітика

Суд залишив на посаді мера Ужгорода

Андрієва звинувачують у розтраті коштів і співучасті в підробленні документів.

Суд залишив на посаді мера Ужгорода
Фото: uzhgorod.net.ua

Ужгородський міськрайонний суд залишив на посаді мера Богдана Андрієва, обвинуваченого в розтраті коштів і співучасті в підроблення документів.

Так, суд не задовольнив клопотання прокуратури Закарпатської області, передає Радіо Свобода.

"Обласна прокуратура клопотала про відсторонення Андрієва від посадових обов'язків на час розслідування справи про зловживання коштами під час реконструкції архітектурно-історичного пам'ятника "Совине гніздо". Однак суд не підтримав прокурора у твердженні, що підозрюваний, перебуваючи на посаді, може знищити докази кримінального злочину і здійснити незаконний вплив на свідків злочину", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 6 вересня мер Ужгорода був заарештований із заставою 440 тис. гривень.

Напередодні йому вручили підозру за ч. 5 статті 191 КК (привласнення і розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем в особливо великому розмірі), а також ч. 2 статті 28 КК - ч. 2 статті 366 КК, тобто співучасть у підробленні документів, які пов'язані з обставинами реконструкції культурно-історичного центру "Совине гніздо".

У лютому було скеровано до суду кримінальне провадження стосовно засновника приватного товариства та інженера технічного нагляду, які здійснювали реконструкцію пам'ятника архітектури національного значення "Амбар та винний погріб XVII століття" (відоме як "Совине гніздо"), у присвоєнні 6,5 млн гривень і за підробку документів.

Зараз в рамках нового кримінального провадження правоохоронці з'ясовують роль Андрієва в можливому сприянні у привласненні цих коштів.

7 вересня Андріїв вийшов із СІЗО під заставу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram