ГоловнаПолітика

На одне місце в Антикорупційний суд претендують 7 кандидатів, - заступник голови ВККСУ

Приймання документів вже завершено.

На одне місце в Антикорупційний суд претендують 7 кандидатів, - заступник голови ВККСУ
Фото: Facenews.ua

Станом на 19 вересня, на одне місце судді у Верховному суді і у Вищому антикорупційному суді є вже по 7 кандидатів.

Про це повідомив заступник голови Вищої кваліфікаційної комісії суддів (ВККСУ) Станіслав Щотка, передає Громадське.

За його словами, станом на 14:00 в базі зареєстровано 531 пакет документів від кандидатів у Верховний суд і 259 пакетів від кандидатів у Антикорупційний суд.

"З них 84 пакети кандидатів на посади суддів апеляційної палати Антикорупційного суду і 175 - на посади суддів Вищого антикорупційного суду", - додав Щотка.

Водночас він зазначив, що ці цифри постійно змінюються незважаючи на те, що приймання документів вже завершено. Річ у тому, що документи кандидати надсилають поштою, тому вони досі надходять до ВККСУ. Щотка зазначив, що станом на 19:00 кандидатів вже стало більше.

"Скажу так, давайте погодимося з тим, що сьогодні вже 7 кандидатів на одне місце в кожен із судів. Цифри серйозні, конкурс точно є, є конкуренція", - зазначив він.

Щотка також розповів, що ВККСУ буде перевіряти отримані документи щодо того, наскільки кандидати відповідають вимогам, встановленим законом щодо їхнього віку, стажу тощо.

Всього у Вищий антикорупційний суд планують набрати 39 суддів, з них - 12 посад в Апеляційну палату.

Раніше повідомлялося, що 46% кандидатів у першу інстанцію Антикорупційного суду мають суддівський досвід.

Антикорупційний суд був створений в Україні 21 червня. 16 липня прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив Міністерству економічного розвитку і торгівлі, Фонду державного майна та Київській міській державній адміністрації виділити для нього приміщення до 16 серпня.

2 серпня Вища конкурсна комісія суддів України оголосила конкурси на 78 вакантних місць у Верховному Суді і 39 місць у Вищому антикорупційному суді.

Нагадаємо, приймання документів на конкурс до Вищого антикорупційний суд проходить з 8 серпня по 14 вересня. У ВАКС повинні призначити 39 суддів.

У відборі кандидатів братиме участь Громадська рада міжнародних експертів, а також Україна попросила допомогти з відбором суддів Раду Європи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram