ГоловнаПолітика

Сущенко отримав право на побачення з рідними до етапування з Лефортово

Український журналіст засуджений у РФ до 12 років ув'язнення.

Сущенко отримав право на побачення з рідними до етапування з Лефортово
Роман Сущенко
Фото: Прямой

Незаконно засуджений у Росії український журналіст Роман Сущенко отримав право на шість телефонних дзвінків і побачення з рідними до етапування з СІЗО Лефортово.

Про це повідомив адвокат журналіста Марк Фейгін. передає Укрінформ.

"Сьогодні я побував у СІЗО у Романа Сущенка. Можу сказати, що він вже отримав апеляційне визначення (Верховного суду РФ - ред.). Ще істотна новина - Роман отримав право на 6 телефонних дзвінків. Також до етапування йому дозволено побачення з рідними. Йому дуже хотілося б побачити дружину і обох дітей", - сказав Фейгін.

Він також уточнив, що передав своєму підзахисному листи від рідних, дайджест преси. Сущенко просив передавати всім привіт, радий, що його не забувають.

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому висунули звинувачення в шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР Міноборони це спростували.

4 червня Мосміськсуд засудив Сущенка до 12 років колонії суворого режиму. Скаргу на ухвалений вирок було подано 5 червня.

12 вересня Верховний суд Росії визнав законним вердикт суду про 12 років ув'язнення, тобто відхилив апеляцію захисту в повному обсязі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram