ГоловнаПолітика

МВС виступило за створення реєстру центрів реабілітації наркозалежних

Турчинов і Аваков провели зустріч з представниками реабілітаційних центрів на базі релігійних організацій.

МВС виступило за створення реєстру центрів реабілітації наркозалежних
Фото: mvs.gov.ua

Міністерство внутрішніх справ ініціювало створення реєстру центрів реабілітації наркозалежних.

Прес-служба міністерства повідомляє, що в середу, 19 вересня, секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов і міністр внутрішніх справ Арсен Аваков провели зустріч з представниками центрів психологічної реабілітації, які працюють на базі релігійних організацій.

Під час зустрічі Аваков зазначив, що на рівні з установами, де надають соціально-психологічну допомогу, існують центри, де людей примушують до рабської праці і дають вживати наркотики, але в зменшених дозах.

Міністр наголосив, що така ситуація не припустима. Тому, необхідно створити єдиний реєстр центрів психологічної реабілітації наркозалежних.

"Протягом одного місяця необхідно створити реєстр центрів психологічної адаптації, щоб представники Нацполіції могли співпрацювати з керівниками таких центрів", - зазначив Аваков.

Також він наголосив, що крім створення реєстру, будуть виділені дільничні офіцери, які зможуть контролювати, чи не порушують у таких закладах права людини. До цієї роботи будуть залучені фахівці з ювенального попередження та департаменту протидії наркозлочинності.

Своєю чергою Турчинов заявив, що Україна не має системної програми, яка дозволяє реабілітувати і повертати в товариство людей, які є наркозалежними.

Нагадаємо, в серпні пацієнти реабілітаційного центру в Броварах заявили про незаконне позбавлення волі. Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 146 Кримінального кодексу (незаконне позбавлення волі або викрадення людини).

У березні у Харкові виявили підпільний центр, де наркозалежних "лікували" молитвами і психологічним насильством. Повідомлялося, що з таких центрів у місті звільнили 200 осіб.

У січні поліція припинила діяльність підпільного центру реабілітації алко- та наркозалежних у Броварах. У цьому центрі місцевий мешканець за певну плату надавав "медичні" послуги в орендованому будинку

Наприкінці серпня поліція закрила реабілітаційний центр "Твоя незалежність" під Тернополем. Чотирьох організаторів заарештовано за рішенням суду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram