ГоловнаПолітика

Верховний Суд повернув у держвласність дитячий санаторій, що належав співмешканці Януковича

"Любов Полежай і К - на вихід".

Верховний Суд повернув у державну власність дитячий санаторій "Славутич" в Київській області, що належав співмешканці колишнього Президента Віктора Януковича.

Про це повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко.

"Сьогодні Верховний суд підтримав принципову позицію ГПУ щодо викрадення в держави 6 000 кв. м дитячого санаторію, розташованого в мальовничому куточку Київщини на березі Канівського водосховища. Всі інтриги і маневри подолано. Любов Полежай і К - на вихід. Держава повернула законні права", - написав він у фейсбуці.

Як повідомлялося, в 2015 році Господарський суд Київської області повернув у державну власність дитячий санаторій "Славутич", який контролювався благодійним фондом Любові Полежай, співмешканки колишнього президента Віктора Януковича.

У квітні 2018 року Кабінет Міністрів передав майно колишнього дитячого санаторію "Славутич" в село Циблі Переяслав-Хмельницького району Київської області в управління Міністерства оборони.

Нагадаємо, на початку липня в приватному дитячому таборі "Славутич" отруїлись 12 дітей. Одна з них - 8-річна Маргарита Лукашук - впала у кому. 12 вересня вона померла.

За даними Держпродспоживслужби, причиною отруєння дітей стало порушення температурного режиму зберігання йогуртів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram