ГоловнаПолітика

Керівництво Держлікслужби відсторонили за підрив довіри до вакцин

Тимчасові заборони препаратів щоразу були необґрунтованими.

Керівництво Держлікслужби відсторонили за підрив довіри до вакцин
Фото: Likarni.com

Кабінет Міністрів на засіданні в середу відсторонив від посад голову Держлікслужби Наталію Гудзь і її першого заступника Владислава Цілину.

Як повідомила прес-служба МОЗ, це пов'язано з необґрунтованим введенням тимчасових заборон на вакцини від туберкульозу, гепатиту B, поліомієліту, дифтерії, правця і кашлюку.

"Голова Держлікслужби Наталія Гудзь та її перший заступник Владислав Цілина виносили ці заборони всупереч встановленому порядку застосування тимчасових заборон. Вони не мали достатніх підстав і фактів, які свідчили б про необхідність таких заборон. У кожному конкретному випадку необґрунтованих заборон висновки протоколів розслідування регіональних груп доводили, що загроз немає. Водночас через такі дії керівництва Держлікслужби щоразу зупинявся процес імунізації українців", - ідеться в заяві.

МОЗ вважає, що керівництво Держлікслужби своїми діями спровокувало дискредитацію імунізації і збільшення загрози відмови громадян від вакцинації.

Нагадаємо, у 2017 році було зафіксовано 18 смертей, які збіглися в часі з проведенням вакцинації. Однак жодна з цих смертей не була пов'язана з вакцинацією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram