ГоловнаПолітика

Рада розблокувала підписання закону про збільшення ЦВК

Парубій отримав можливість передати закон президенту.

Рада розблокувала підписання закону про збільшення ЦВК
Фото: 24 канал

Верховна Рада в середу відхилила три проекти постанови, які пропонували скасувати прийняття закону про збільшення складу Центрвиборчкому.

Проект №9090-П Олени Шкрум підтримали 42 депутати, проект №9090-П1 Ігоря Шурми та Михайла Папієва - 21 депутат, №9090-П2 Олександра Долженкова і Миколи Скорика - 26 депутатів.

Завдяки цьому спікер Андрій Парубій отримав можливість передати закон на підписання президенту. У такому випадку вже завтра може бути призначено новий склад Центрвиборчкому.

Нагадаємо, в нинішньому складі ЦВК залишилося тільки два члени з 15, чий термін повноважень не минув. Це Олег Діденко і Катерина Махніцька.

Кандидатури на посади нових членів Центрвиборчкому були подані президентом 5 лютого 2018 року, але депутати досі не змогли їх призначити. Президент вніс на 13 вакантних місць 14 кандидатів.

5 липня під час рейтингового голосування питання про звільнення і призначення членів ЦВК підтримали тільки 189 нардепів. Відмова Ради голосувати за зміну членів ЦВК пов'язана з побоюваннями, що більшість нового складу буде підконтрольною президентові Петру Порошенку.

Щоб вийти з глухого кута в питанні призначення ЦВК було прийнято рішення збільшити склад комісії з 15 до 17 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram