ГоловнаПолітика

Збільшення кількості членів ЦВК - маніпуляція, - Шкрум

Депутат упевнена, що оновити Центрвиборчком можна без збільшення складу.

Збільшення кількості членів ЦВК - маніпуляція, - Шкрум
Алена Шкрум
Фото: Макс Требухов

Збільшення складу Центральної виборчої комісії від 15 до 17 осіб є банальною спробою президента Порошенка забезпечити собі гарантований вплив на комісію напередодні виборів. Так прокоментувала депутат від «Батьківщини» Альона Шкрум внесення змін до законопроекту про ЦВК (№9090).

Для виконання рішення ПАРЄ, яке закликало Верховну Раду нарешті провести ротацію членів Центрвиборчкому, чия каденція давно скінчилася, потрібно було внести легітимне подання, а не маніпулювати з чисельністю одного з ключових державних інститутів.

«Я впевнено вам заявляю як юрист: можна виконати резолюцію ПАРЄ і залишити 15 членів ЦВК. Президент повинен лише внести легітимне подання і забезпечити представництво кожної фракції. У нас не більш ніж 15 фракцій. Тому не треба працевлаштовувати додатково ще двох осіб. Не треба витрачати додаткові гроші. Треба просто виконати закон і резолюцію ПАРЄ», - пояснила політик.

Альона Шкрум нагадала, що «Батьківщина» вимагає оновити нелегітимний склад ЦВК уже 4 роки, але з цим наполегливо зволікають.

«Батьківщина» також закликає президента внести правильне подання, яке відповідало б законодавству, резолюції ПАРЄ і забезпечувало б представництво кожної фракції у ЦВК», - зазначила народний депутат.

Вона також закликала спікера Андрія Парубія не порушувати регламент Верховної Ради і не позбавляти права законодавчої ініціативи депутатів, які бажають подати альтернативні законопроекти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram