ГоловнаПолітика

Суд запросив Януковича виступити з останнім словом

Судовий процес про держзраду біглого президента перебуває на завершальній стадії.

Суд запросив Януковича виступити з останнім словом
Фото: comments.ua

Оболонський районний суд Києва запросив екс-президента України Віктора Януковича для виступу з останнім словом у справі про державну зраду.

За інформацією Радіо Свобода, засідання призначене на 12 жовтня. З 1 по 10 жовтня захисники Януковича повинні завершити свої дебатні промови.

Один з платних адвокатів Януковича, Олександр Горошинський, заявив суду, що екс-президент хоче виступити в суді з останнім словом, але тільки по відеозв'язку. Суддя Владислав Дев'ятко зазначив, що Януковича викличуть на засідання на тих же умовах, "які були вказані в рішеннях суду до цього".

Він додав, що суд неодноразово викликав Януковича для участі в судовому засіданні як шляхом публікації повідомлень, так і за допомогою листів поштою за всіма відомими адресами його можливого проживання, в тому числі, і в Росії.

Раніше сьогодні Оболонський районний суд Києва оголосив перерву в судових дебатах у справі про державну зраду Віктора Януковича в зв'язку з повідомленням про замінування.

Нагадаємо, минулого тижня Оболонський районний суд Києва продовжив дебати у справі Януковича. 16 серпня під час дебатів у справі про держзраду колишнього президента України Віктора Януковича прокуратура попросила суд засудити обвинуваченого до 15 років позбавлення волі.

Януковичу інкримінують держзраду (ч.1 ст. 111 КК), пособництво в сепаратизмі (ч.5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 КК) і пособництво у веденні агресивної війни (ч.5 ст. 27, ч.2 ст . 437 КК). Його судять заочно, тому що він ховається від правосуддя на території РФ. Відзначимо, що суд намагався перейти до дебатів ще 3 травня, але повернувся до допитів свідків за клопотанням захисту Януковича. Пізніше адвокати екс-президента кілька разів зривали дебати.

Дебати - останній етап судового процесу, після якого буде оголошено вирок. Детальніше читайте в матеріалі LB.ua "Суд над Януковичем: в очікуванні першого вироку".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram