ГоловнаПолітика

Дебати у справі Януковича перервали через повідомлення про мінування суду

Засідання продовжиться сьогодні о 14:00.

Дебати у справі Януковича перервали через повідомлення про мінування суду
Фото: criminal-advocat.com/

Оболонський районний суд Києва у вівторок оголосив перерву в судових дебатах у справі про державну зраду Віктора Януковича в зв'язку з повідомленням про замінування.

Суддя Владислав Дев'ятко заявив про це під час виступу захисника Януковича.

"Надійшла інформація про замінування суду, тому ми змушені перервати ваш виступ. До 14-ї години перерва і перевірка для гарантування безпеки учасників процесу й інших відвідувачів суду", - сказав суддя.

Нагадаємо, заочний судовий процес над відстороненим від посади після Революції гідності колишнім президентом Віктором Януковичем почався в травні 2017 року.

Повідомлення про підозру зачитав генпрокурор Юрій Луценко ще наприкінці 2016-го під час суду над екс-"Беркутом", де екс-президент давав свідчення в режимі скайп-конференції.

Прокуратура звинувачує Януковича в тому, що 1 березня 2014 року, перебуваючи на території Російської Федерації, він зрадив державу, звернувшись до російського президента з проханням використовувати російські війська на території України. Як наслідок, відбулася анексія Криму та втрата об'єктів державної власності на суму більш ніж трильйон гривень.

Колишнього президента звинувачують у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК), пособництві в сепаратизмі (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 КК) і сприянні веденню агресивної війни (ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 КК).

Судовий процес уже на завершальній стадії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram